21 Mart 2008 Cuma

KARAMELLİ ELMALI TURTA

Merhaba, uzun zamandır sayfama yeni bir tarif ekleyemedim..Aslında birçok yemek tarifi sırasını bekliyor yayınlanmak için ama birtürlü fırsat bulamadım..Aslında bu aralar canım pekde istemedi diyebilirim :) havalardan olsa gerek bir yorgunluk var üzerimde aslında kiminle konuşsam herkez aynı şeyi söylüyor..Tarifini vereceğim turtayı semranın sayfasında gördüm ve hemen denedim hatta bu turtayı yaptığımda gece 11:30 sularıydı :) eşimle beraber afiyetle yedik çok güzel bir turta oldu mutlaka deneyin derim çayın yanına çok yakışıyor..Umarım dener ve beğenirsiniz...


İşte tarif.. MALZEMELER
150 gr yumuşak margarin
2 adet yumurta sarısıYarım su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

ÜZERİ iÇİN;
3 adet elma
Yarım su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 kutu krema

HAZIRLANIŞI
Üzeri için öncelikle şeker karamelleşinceye kadar bir tavanın içinde eritilir. İçine 1 paket krema eklenir ve şeker eriyince rendelenmiş yada küçük dilimlenmiş elmalar ve tarçın ilave edilip elmalar yumuşayıncaya kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır..

Hamur için gerekli tüm malzemeler ile yumuşak bir hamur yoğurulur. Hamurdan elma büyüklüğünde bir parça ayrılır ve dondurucuya konulur.Kalan hamur yuvarlak borcamın içine yayılır.Turtanın üzerine iç malzemesi yayılır.Dondurucuda bekletilen hamur elmalı malzemenin üzerine rendelenir. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirilir. Sıcakken üzerine tarçın ve pudraşekeri serpilir..

Afiyet olsun

29 yorum:

Naşide Dönmez dedi ki...

çok severiim kokusu buraya kadar geldi valla.ellerine sağlık canım.en iyisi kalkıp bende yapayım:))

inci dedi ki...

canım ben de senin gibi bu aralar yoktum,ama geldim:)sen de hoşgeldin arkadaşım...turta çok nefis görünüyor,ellerine sağlık canımcım....

NiNo dedi ki...

canisi ellerine saglik ne nefis bisi oomus bu harikasin

Feyza Fidan dedi ki...

Sevgili Özlem ellerine sağlık,çok güzel bir tarif..Ayrıca aşağıdaki kurabiyeleri yapmana ve de beğenmene çoook sevindim :))
Sevgiler...

emineninemekleri dedi ki...

Özlemcim, turtan nefisss nefisssssssss.

Kocaman öpüyorummmmmmmmm
Emos

Adsız dedi ki...

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 20 http://nasibim.blogcu.com/ ve http://selmahlc.blogcu.com/ tarafından hazırlanmıştır.
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.........

------------------------------------------------------------------------------------------

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;31.03.2008--13.04.2008 Tarihleri arasında PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİNİ www.mucizembenibul.blogcu.com
Yani BEN YAPACAĞIM SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLER KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ ETKİNLİĞİMİZE İNŞAALLAH.TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.VE TARİFİNİZE "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ "20" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI.TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI. GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR.BEN SİZE GERİ DÖNÜP.TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM.ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM SELAM VE SEVGİLERİMLE......

angel dedi ki...

merhabalar,bende arada bloguma uzun zaman tarıf eklıyemem canım çekmez.geçer sonra:)
tartın harıka olmuş.canım ellerıne sağlık...

yildiz dedi ki...

Ellerine kollarina saglik,güzel günler diliyorum.

Adsız dedi ki...

Turta çok nefis görünüyor, deneyeceğim, ellerine sağlık.Yeni siteme de beklerim.

Adsız dedi ki...

Sahane olmus,ellerine saglik,sevgiler.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Gerçekten enfes görünüyor. Ellerine sağlık canım.
Hayırlı günler

NiNo dedi ki...

canim ozledik ya nirelerdesin
ellerine saglik mujk

Bocuruk dedi ki...

Hemen deneyeceğim. Enfes görünüyor. Eline sağlık:)
Sevgilerimle...

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

Merhaba Arkadaşım…
Uzun zamandır aklımda olan ama bir türlü vakit bulupta hayata geçiremediğim KAHVALTI ŞENLİĞİ etkinliğimi başlatmak istiyorum. Artık yaz yavaş yavaş gelirken, güneş o güzel yüzünü bize göstermeye başladı. Güneşi görüpte pazar kahvaltılarını bir şölen haline getirmezmiyiz ?? Tabiki getiririz. İşte bu etkinliğin amacı da bu. Çiçeklerle dolu bahçe ve balkonlarımızda bütün aile bireylerinin toplandığı bir günde kahvaltı masalarımızı şenlendirecek alternatifleri bu sayfada paylaşmak istiyorum. Dilediğin herşey örneğin; Omlet çeşitleri, şarküteri çeşitlerinin sunum ve hazırlanışı, kolay börekler, kanepeler, kahvaltı tabakları aklınıza gelebilecek herşeyi benimle paylaşabilirsin. Etkinliğim 14 mayıs ta başlıyor bitiş tarihi ise 8 haziran. Bugün den itibaren mail adresime tarifini gönderebilirsin. Bu aralıkta mutfaktayim10@hotmail.com adresime göndereceğin mailine isim, blog ismi, şehir/Ülke ve tarif adıyla birlikte mail atmanı rica ediyorum. Atacağın mail o güzel sayfana uğrayıp harika tarif ve resmini alıp kendi sayfamda yayınlamama sebep olacak. Katılımını bekliyor ve kolaylıklar diliyorum :)

Bu arada sayfamın sağ üst köşesinde göreceğin KAHVALTI ŞENLİĞİ isimli bannerı da sayfanda görmek beni onurlandıracaktır.

Sevgiler...

karakazan dedi ki...

Özlemcigim,öncelikle sunu bildireyim istedim.Linklerin deki benim adresi degistirirsen sevinirim,cünkü adres degiskligi yaptim.Neredesin? uzun zamandir yoksun merak ettim.Turta nefis görünüyor canim eline saglik.
Görüsmek ümidiyle,sevgilerimle.

SERAP UZUN.

http://karakazan.blogspt.com

sarımutfak-hande dedi ki...

ellerine sağlık çok güzelolmuş.alttaki kurabişlerde öyle
aldım bir tane
sevgiler

capankizimutfakta dedi ki...

ozlem ablacim, tartin harika olmus, ellerine saglik...

SOFRAM dedi ki...

Hayırlı kandiller canım, nerelerdesin, merak ettik, inşallah bir sorun yoktur, sevgilerimle...

pelince dedi ki...

Bir dilimde ben alıyorum ,ellerine sağlık..

SOFRAM dedi ki...

Hayırlı ramazanlar, sevgilerimle...

NiNo dedi ki...

nerdesin canim hayirli ramazanlar

NiNo dedi ki...

Cocukken hersey ne kadar guzeldi yada bizler cocuklugun verdigi saflikla herseyi temiz gorurduk. Arefe gunu yapilan temizlikler, baldan tatli tatlilarin hazirlanisi, kacamak bir iki lokma. Bayram oncesi cikilan alisverisler, alinan birbirinden guzel elbiseler, ayakkabilar. Kizsaniz elbisenin cantasi, sapkasi olacak. Erkekseniz cepsiz olmaz pantalon, para toplanicak. Hic unutmam bir komsumuz vardi Allah rahmet eylesin, o teyze hic bir bayram geri cevirmedi bizi. Bayram oncesi mis gibi kokan, yepyeni mendiller alir, arasinada para koyardi. Koskocaman lojman, 11 kat, her katta 6 daire, herkes tanidik. El opmekten yorulur, topladigimiz harcliklari cantamiza sigdiramazdik. O zaman insanlarin elimi boldu, simdi ne oldu hala anlamis degilim. Insanlar birakin para vermeyi, seker ikram etmeyi, kapiyi acmiyorlar. Guzel olan geleneklerimizi ne cabuk yitiriyoruz. Hic bir bayram eksik etmedi ailemiz bizden yeni giysileri, ayakkabilari, harcligi, hediyeyi. Biz sansli cocuklardik. Simdi oyle cok yalniz cocuk var ki!! Bayram vesile olsun, unutmayalim adetlerimizi. Ziyaret edelim yaslilarimizi, yalnizlarimizi. Oh bir hafta tatil deyip, nereye kacacagimizi bilmemezlik etmeyelim, bizde yaslanicaz bir gun, gozum kapida, kulagimiz zilde yavrularimizi bekliyecegiz. Bir tatli dil, bir guleryuz, cok gormeyelim, cok gormesinler bizede. Buralar cok sessiz, ne gelen var ne giden. Yapilan tatlilari birbirimize ikram ediyoruz ancak. Ne ana var yanimizda, ne akraba, ne baba ocagi var burda, ne kardes muhabbeti. Gurbetin acisini ceken bilir ancak, bos konusmaya ne hacet. Annem, babam, kardesim, guzel ninem ananem, tum akrabalarim, dostlarim, ben yine bu bayramda burdayim. Bu bayramda yalnizim. Siz birlikte olusunuzun kiymetini bilin. Az kaldi ramazan yaza gelecek, bende 8 senedir ozledigim o bayrami yasayacagim yaninizda insaallah. Ama siz bunun kiymetini bilin, kaybedince bulunmuyor cunku. Bu bayram diliyorum tum minik kiz cocuklarinin firfirli elbiseleri, kirmizi rugan ayakkabilari olsun. Tum erkek cocuklarinin papyonlu minik takimlari, gicir gicir ayakkabilari olsun. Yaslilar yalniz kalmasin bu bayram, oksuzun yetimin basi oksansin. Olmusler unutulmasin, hastalar ziyaret edilsin bu bayram. Bu bayram bayram gibi bir bayram olsun diliyorum...

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, Ramazan Bayramınız kutlu olsun! Mübarek Ramazan Bayramı tüm ulusumuza kutlu olsun. Allah tüm inananlara nice huzurlu, bereketli bayramlar nasip etsin.

Tijen dedi ki...

Neden ben yapmıyorum elmalı tart? Ne de severim oysa...

Adsız dedi ki...

BIRLIK VE BERABERLIGIMIZI, KARDESLIK VE DOSTLUGUMUZU EN SICAK SEKILDE HISSEDECEGIMIZ MUBAREK KURBAN BAYRAMINIZI TEBRIK EDER, MUTLULUKLAR DILERIM.

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Bayramlar berekettir, umuttur, özlemdir. Yarınlar niyettir. Kestiğiniz kurban ve dualarınız kabul olsun, sevdikleriniz hep sizinle olsun.. Kurban Bayramınız mübarek olsun.

Adsız dedi ki...

Arkadasim ödülünü almaya sayfama gelirmisin?

Adsız dedi ki...

Siteniz cok guzel olmus. Yaptiginiz Ebru kek tarifinden benim sitemde de var. Sizin kekin goruntusu daha farkli ama eminim ki lezzeti benim kekimle aynidir. Benim kekimi gormek isterseniz koseminderi sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Basarilar

Adsız dedi ki...

Merhaba Özlem Hanım;bunların hepsi bir HARİKAAA bir kactanesini tatma fırsatım oldu mükemmellerdi özellikle karamelli elmalı turtayı cok merak ediyorum eğer bizim için yaparsanızda cok memnun oluruz şimdiden ellerinize sağlık:)