1 Nisan 2009 Çarşamba

İSLİM KEBABI yada KÜRDAN KEBABI


MALZEMELER
köfte harcı için;
Yarım kilo kadar kıyma
1 orta boy soğan
1 yumurta
2-3 dal maydanoz
biraz ekmek içi
tuz,karabiber v.b
--
4 adet uzun patlıcan
3 adet sivri biber
2 adet domates
Sosu için;
1 çorba kaşığı salça ve su
HAZIRLANIŞI
Öncelikle köfte hazırlanır.Köfteler yağsız teflon tavada kızartılır.Diğer tarafta patlıcanlar alacalı olarak soyulur ve uzunlamasına ince bir şekilde doğranır. 15dk. kadar tuzlu suda bekletilir.Patlıcanlar sudan alındıktan sonra kağıt havlu yardımıyla kurulanır ve kızgın yağda kızartılır.Kızarmış olan patlıcanlar üstüste artı şeklinde konur.Patlıcanların tam ortasına kızartmış olduğumuz köftelerden koyup tüm uçlar üst üste gelecek şekilde kapatılır.Patlıcanın üzerine halka halka doğradığımız domates ve biber konur.Bir kürdan yardımıyla sabitleştirilir.Borcam tepsiye dizilir ve salçalı su yapılıp kenarlarından dökerek 20dk. kadar fırında pişirilir.

4 yorum:

Papatya Prenses dedi ki...

Bir porsiyon alabilir miyim:)
Patlıcan ennn sevdiğim sebzelerden biri. Bu kebaba da bayılırım.
Ellerine sağlık Özlemcimm=)

Acemi Şef dedi ki...

o kadar albeni vermis ki fotograflar, gel de yapma bir aksam yemegine. Eline saglik ve sevgiler.

klasiktatlar dedi ki...

Blogunuz ve tarifleriniz çok güzel, beğendim. Ayrıca blogumun linkini vermişsiniz çok teşekkür ederim, sevindim. Blog çalışmalarınızda başarı dileklerimle, hayırlı günler dilerim

papatyaninguncesi dedi ki...

off çok severim islim kebabını sık yaptığım bir tarif ellerinize sağlık