14 Ekim 2007 Pazar

BAYRAM ÇÖREĞİ - IKLİÇE (MARDİN)

MALZEMELER
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
1 yumurta sarısı (üzeri için)
1 tatlı kaşığı dolusu tarçın
1 çay kaşığı dolusu yeni bahar (arttırabilirsiniz)
2-3 adet karanfil iyice dönülmüş (ben kullanmadım unuttum :)
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
üzerine susam
HAZIRLANIŞI
Öncelikle süt ve şekeri birbirine iyice yedirin.Daha sonra sıvıyağ,tarçın,yenibahar karanfili ekleyip karıştırın.Unu ve kabartma tozunu ekleyip ne çok yumuşak nede çok sert bir hamur elde edin.Daha sonra dilediğiniz şekilleri verip yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizip yumurta sarısını sürüp susam serpip 180 derecedeki önceden ısıtılmış fırında pişirin..

Afiyet olsun....

3 yorum:

Adsız dedi ki...

MERHABA BEN ASLEN MARDİNLİYİM, BAYILIRIM İKLİÇEYE.CENAZELERDE EKMEK BÜYÜKLÜĞÜNDE YAPLIP DAĞITILIR MUTLAKA.ELLERİNE SAĞLIK, MİS GİBİ KOKTU.

NiNo dedi ki...

canimmmmmmm n efis gorunuyor ellerine saglik yoresel tariflere bayilirim mucuks

hdidem95 dedi ki...

merhaba ne kadar değişik bir çörek ilk defa duydum ellerinize sağlık sevgiler