27 Aralık 2007 Perşembe

ALİ NAZİK KEBABI

MALZEMELER
3-4 adet büyük patlıcan
250 gr kıyma
1 adet soğan
1 adet büyük boy domates
birek tatlı kaşığı domates ve biber salçası
1 su bardağı kadar yoğurt (susuz olması gerekiyor ben yoğurdun koyu yerlerinden kullandım)
1 yemek kaşığı terayağ
tuz ve karabiber biraz maydanoz
yarım limon

HAZIRLANIŞI
Öncelikle patlıcanları alüminyum folyo kağıdına sarıp ocağın üzerinde közledim.Közlenen patlıcanların kabularını soyup limonla ovdum.Daha sonra kesme tahtasında ince ince kıydım.Tavada 1 yemek kaşığı terayağı eritip patlıcanları üzerine ilave ettim ve biraz döndürdüm altını kapadım.

Kıymalı sosu için tavaya biraz sıvıyağ koyup yemeklik doğradığım soğanları ilave ettim.Soğanlar kavrulduktan sonra üzerine kıymayı ilave edip suyunu çekene kadar pişirdim.Daha sonra kabuklarını soyup küp küp doğradığım domatesleri kıymanın üzerine ilave edip biraz daha pişirdim ve içine salçaları ilave ettim.Kıyma piştikden sonra ince ince doğradığım maydanozu tuz ve karabiberi ilave ettim ve ocağı kapattım.

Servis yaparken; Patlıcanları 1 su bardağı suyu iyice süzülmüş yoğurtla birlikte karıştırdım.(yoğurda 1 diş sarımsak da ekleyebilirsiniz) Servis tabağının altına bu malzemeyi yaydım ve üzerine hazırladığım kıymalı sosu yayıp servsi yaptım..çok lezzetli bir tad yeniden mutlaka deneyeceğim..

Afiyet olsun

7 yorum:

NiNo dedi ki...

bidenem ellerine saglik nefis olmus
sagliklili mutlu huzurlu hayirli bir yeni yil dilerim
yeni yilda tum istekleriniz gercek olsun

sevgiler
nino

Adsız dedi ki...

slm

Ellerine sağlık nefis olmuş valla.Mmmmm bayılırım şimdi beni tanıyan birisi okusa bunu bu kadınındabayılmadığı yok der.Ama yok gerçekten bütün yemekleri severim....

lezzetmutfağı..

MAVİ VE PORTAKAL dedi ki...

2008 sana ailene ve sevdiklerine mutluluk huzur ve sağlık getirsin inşallah.

hdidem95 dedi ki...

merhaba Bembeyaz yağan kar, ne yaşanmışsa yaşansın örter geçmişin hatalarını... Yeni bir gelecek sunar bize ve yeni bir başlangıç... Yeni yılın tüm insanlığa ve ülkemize barış, mutluluk getirmesi dileğiyle yeni yılınızı kutlarım. Her şey gönlünüzce olsun!

Adsız dedi ki...

mutlu yıllar diliyorum.sevgilerimle.
asotu.blogcu.com

Melek* dedi ki...

ellerine sağlık canım nefis olmuş.bu arada senin patlıcanlı zarf böreğinden yaptım ama peyunirlisin:)

abdurahman dedi ki...

ilk kez yaptım ama süpeeeerr oldu:) siz de yapın çok güzel olacak biz ailecek parmaklarımızı yiyoduk az kalsın... herkese tşekkür ediyorum