MALZEMELER
1 kg hamsi
1 adet kuru soğan
2 dal taze soğan
1 adet domates
1 adet limon
maydanoz(isteğe bağlı)
biraz zeytinyağ,tuz ve karabiber
1 çay bardağı kadar su
HAZIRLANIŞI
Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp biraz tuz ile iyice ovun ve tepsiye dizin.Temizleyip yıkadığınız balıkları soğanların üzerine dizin.Yuvarlak olarak doğradığınız domates ve limonları balıkların üzerine dizin.Taze soğanları doğrayıp serpin dilerseniz maydanoz da ekleyebilirsiniz.Yaklaşık olarak 1 çay bardağı suyu ilave edin ve üzerine biraz zeytinyağ tuz ve karabiber gezdirip 200 derecedeki fırında pişirin..
Afiyet olsun..
11 yorum:
Selam şekercim,
Ellerine sağlık. Nefis görünüyorlar.
Öptüm kocaman.
Sevgiler...
Haksizlik bu yaaa,hamsi ve ben yiyemiyorum.Cok kötüsün arkadasim,öylesine resimlemissin ki.Soklanmis gibi bakiyorum..
Sizlere afiyetler olsun...
Balığın her türürünü çok severim.Buğulamayada bayılırım ellerine sağlık canım....
Merhaba canim, hamsiler cok lezzetli olmuslar, ellerine saglik diyorum. Burda da Carsamba günleri balik geldigi icin benimde simdi canim cekti.
Selam ve sevgilerimle..
datlum nefis olmus bu ya cok canim cekti bak simdik geince banada yaparmisin :D ellerine saglik bu ara gorusemedim hic osledim seniiiiiiiiiiiiiiiii
oh oh nede severim hamsiyi ellerin dert görmesin birde yanına bol salata yemede yanında yat:))
ellerine sağlık..çok lezzetli olmuş..ben fırına atmadan ocağın üstünde de yapıyorum..tavsiye ederim..oda çok lezzetli oluyo...
iyi hafta sonları diliyorum..
offff offf olsada yesek ne güzel süslemişsin.
Hamsi bugulama cok sevdigim bir balik yemegidir.Harika olmus,ellerine saglik.
CANIM GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜ ZATEN BUĞLAMAYI DA ÇOK SEVERİM ŞİMDİ YAPIYORUM ELLERİNE SAĞLIK
Bir yemeği yapmak kadar verilen tarifin ayrıntılı bir şekilde anlatılması da çok önemli. Çok güzel anlatmışsınız. Çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık....
Yorum Gönder