13 Nisan 2009 Pazartesi

SUSAM MANTOLU PORTAKALLI KEK



MALZEMELER
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı nişasta
1 adet portakal suyu ve kabuğunun rendesi
1 paket kabartma tozu ve vanilya
1 çay bardağı kadar susam
2,5 su bardağı un (kıvama göre ekleyebilir yada azaltabilirsiniz)
(kalıbı yağlamak için biraz margarin)

HAZIRLANIŞI
Önce yumurta ve şekeri çırpın. Daha sonra süt ve sıvıyağı ekleyin yeniden çırpın.Portakal suyunu,kabuğunu,nişasta,kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip çırpın.Unu yavaş yavaş ekleyin.Kek hamuru kıvamına geldikden sonra kek kalıbınızı yağlayın kalıbın tabanını kapatacak şekilde bolca susam serpin ve kek harcını boşaltın.180 derecedeki önceden ısıtılmış fırında pişirin.. Afiyet olsun


3 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Mis kokulu mantolu kek:) Bir dilim olsa da yesek:)

Ellerine sağlık Özlemcim..

SOFRAM dedi ki...

Harika bir görüntülü mis gibi kokusu da ayrı, ellerine sağlık güzelim, sevgilerimle...

humeyra dedi ki...

Kek çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.