28 Nisan 2009 Salı

HAZIR KEKTEN TİRAMİSU




Daha önce yayınladığım tiramisu tarifinde keki kendim yapmıştım.İlk defa hazır kekten yaptım ve gerçekten çok lezzetli oldu.Zamanınız yoksa kek yapımıyla uğraşmayın ve işte bu tarifi deneyin..Krema tarifi için daha önce yayınladığım tarifi tıklayın ..

Afiyet olsun

13 Nisan 2009 Pazartesi

SUSAM MANTOLU PORTAKALLI KEK



MALZEMELER
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı nişasta
1 adet portakal suyu ve kabuğunun rendesi
1 paket kabartma tozu ve vanilya
1 çay bardağı kadar susam
2,5 su bardağı un (kıvama göre ekleyebilir yada azaltabilirsiniz)
(kalıbı yağlamak için biraz margarin)

HAZIRLANIŞI
Önce yumurta ve şekeri çırpın. Daha sonra süt ve sıvıyağı ekleyin yeniden çırpın.Portakal suyunu,kabuğunu,nişasta,kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip çırpın.Unu yavaş yavaş ekleyin.Kek hamuru kıvamına geldikden sonra kek kalıbınızı yağlayın kalıbın tabanını kapatacak şekilde bolca susam serpin ve kek harcını boşaltın.180 derecedeki önceden ısıtılmış fırında pişirin.. Afiyet olsun


10 Nisan 2009 Cuma

FIRINDA LİMONLU LEVREK


MALZEMELER
Levrek
1 adet domates
1 adet limon
3-4 dal taze soğan
zeytinyağ,tuz ve karabiber
biraz su

HAZIRLANIŞI
Levrekleri yıkadıktan sonra hertarafını limonla ovalayın ve fırın kabına alüminyum folyo serip biraz yağlayın.Taze soğanları doğradıktan sonra yarısını tepsinin altına döşeyin.Kalan soğanları balığın içine yerleştirin.Halka şeklindeki limonları ve domatesleri dizdikten sonra balıkların üzerine çok az zeytinyağ ve karabiber gezdirin. 200 derecedeki fırına verip pişirin.
Afiyet olsun


7 Nisan 2009 Salı

ELMALI ÜZÜMLÜ TARÇINLI RULOLAR



Ağızda dağılan bu ruloları denediğinizde çok beğeneceğinizden eminim.Hele birde elma ve tarçınlı tadları sevenlere çayınızın yanına öneririm :)



MALZEMELER
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı tozşeker
1 çay bardağı eritilmiş margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu ve vanilya
Alabildiği kadar un
İç Malzemesi;
1 adet elma (rendelenmiş)
1 su bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
HAZIRLANIŞI
Öncelikle iç harcı için malzemeleri bir yerde karıştıralım.Daha sonra ayrı bir yerde hamuru için gerekli tüm malzemeleri karıştırıp ele yapışmayacak bir hamur haline getirelim.Bu hamuru 3 eşit parçaya bölüp her parçayı yağlı kağıt üzerinde servis tabağı büyüklüğünde açalım ve her bir tarafına eşit şekilde iç harçdan sürelim.Hamuru rulo şeklinde saralım ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyalım.Diğer kalan 2 parça hamuruda aynı şekilde yapıp 200 derecede önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.Fırında çıkar çıkmaz bol pudra şekeri serpelim ve soğuktan sonra dilimleyip servis yapalım.Afiyet olsun...

1 Nisan 2009 Çarşamba

İSLİM KEBABI yada KÜRDAN KEBABI


MALZEMELER
köfte harcı için;
Yarım kilo kadar kıyma
1 orta boy soğan
1 yumurta
2-3 dal maydanoz
biraz ekmek içi
tuz,karabiber v.b
--
4 adet uzun patlıcan
3 adet sivri biber
2 adet domates
Sosu için;
1 çorba kaşığı salça ve su
HAZIRLANIŞI
Öncelikle köfte hazırlanır.Köfteler yağsız teflon tavada kızartılır.Diğer tarafta patlıcanlar alacalı olarak soyulur ve uzunlamasına ince bir şekilde doğranır. 15dk. kadar tuzlu suda bekletilir.Patlıcanlar sudan alındıktan sonra kağıt havlu yardımıyla kurulanır ve kızgın yağda kızartılır.Kızarmış olan patlıcanlar üstüste artı şeklinde konur.Patlıcanların tam ortasına kızartmış olduğumuz köftelerden koyup tüm uçlar üst üste gelecek şekilde kapatılır.Patlıcanın üzerine halka halka doğradığımız domates ve biber konur.Bir kürdan yardımıyla sabitleştirilir.Borcam tepsiye dizilir ve salçalı su yapılıp kenarlarından dökerek 20dk. kadar fırında pişirilir.