10 Ekim 2007 Çarşamba

KREM KARAMEL

Geçenlerde internette gezerken aklıma krem karamel geldi yapmak istedim ama her tarif de ya 6 yada 7 adet yumurta var.Bende krem karameli çok severek yerim fakat o yoğun yumurta kokusu bana tatlıyı yarıda bıraktırır.Ama aşağıda vereceğim tarif hem çok güzel oldu hemde o yumurta kokusundan eser yok...Bu tarifi asotundan aldım..

MALZEMELER
1 kg süt
6 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta (ben 2 adet kullandım)
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı terayağ
1 paket vanilya

ÜZERİ İÇİN;
3 yemek kaşığı tozşeker

HAZIRLANIŞI
Tencereye unu nişastayı şekeri vanilya ve yumurtaları ilave edip çırpma teli ile çırptım.Sütü ilave edip iyice çırpıp pişinceye kadar karıştırdım.Koyu bir kıvama geldikten sonra içine tereyağı ilave ettim ve ocaktan aldım.Başka bir tavada 3 yemek kaşığı şeker eriyip kahverengi olana kadar pişirdim.(çok fazla pişirmeyin şeker yanar ayrıca kaselere boşaltma işlemini hızlı yapın şeker soğuyup sertleşiyor.)Küçük kaselerin içini ıslattım ve erittiğim şekerden 1 yemek kaşığı kadar döküp üzerine muhallebiyi ilave ettim.Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabında 2-3 saat beklettim.Servis yapmak için düz bir pasta tabağına kaserleri ters çevirip servis yaptım..mmmm çokda güzel oldu..

afiyet olsun

4 yorum:

Selin dedi ki...

Selam Özlem,
Ben blog alemine yeni katılanlardanım. Adım Selin. Yemeklerini çok beğendim. Ellerine sağlık. Bayramın kutlu olsun. Sevgiyle kal...

MAVİ VE PORTAKAL dedi ki...

ÖZLEDİYSEN GİT BUL
KIRDIYSAN AF DİLE
KIRILDIYSAN AFFET
SEVİYORSAN SÖYLE
ÇÜNKÜ;
BU GÜN BAYRAM...

bayramın kutlu olsun arkadaşım.

Adsız dedi ki...

merhaba
bayramını kutlarım canım.öptüm

NiNo dedi ki...

canimmmmm sukur kavusturana ellerinesaglik ne guzel olmus bayilirim bende :)

bayraminiz seker gibi gecsin nice bayramlari birlikte kutlayalim sevgiler