27 Ağustos 2007 Pazartesi

BERAT KANDİLİ ve UN HELVASI

"Bu gece kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla'ya sunacagı ve O'nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacagı umut, huzur ve müjde gecesidir.

Kandiliniz mübarek Dualarınız kabul olsun.! (amin)"


MALZEMELER
100 gr tereyağ
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 çay bardağı ceviz kırığı

HAZIRLANIŞI
Şekeri ve suyu şeker iyice eriyene kadar ısıtın ve soğumaya bırakın.

Yağı teflon tavaya koyup eritin üzerine unu ilave edip un pembeleşimceye kadar (ben yaklaşık 25 dk. kavurdum) kavurun.Dahasonra ceviz kırıklarını da ilave edip biraz daha kavurun.Daha sonra soğuyan şerbeti ilave edip topaklanmaması için hızlı bir şekilde karıştırın ve şerbet kendini çekince ateşten alıp demlenmeye bırakın.Bir yemek kaşığı yardımıyla şekil verip komşularınıza bu güzel günde ikram edin...

Afiyet olsun

2 yorum:

Nihan dedi ki...

canim ellerine saglik kandilin mubarek olsun esimle en sevdigimiz tatli midem biu duzelsin yapicam ins :D opt

annen dedi ki...

canım kızım ellerine sağlık aferin hiç mutfağa girmezken döktürmüşsün çok güzel olmuş