MALZEMELER
1 demet semizotu
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı pirinç
Zeytinyağ,tuz
HAZIRLANIŞI
Semizotunu ayıklayıp temizleyin ve bol suda iyice yıkayın.Tencereye zeytinyağını koyun ve yemeklik doğradığınız soğanları kavurun.Daha sonra salçayı ekleyip biraz daha kavurun ve semizotlarını ekleyin.Üzerine çıkacak kadar su ekleyin (fazla olmasın)Biraz kaynadıktan sonra pirinci ve tuzu ekleyin kısık ateşte pişirin..
Afiyet olsun
4 yorum:
valla kayinlarda bu sene bu yemegi yemekten gina geldi :( malesef cok sevmeme ragmen bir sene kadar yemem artik bu yemegi :) size afiyet olsun sekercim ellerine slgik
Mrb
canım çok severim salatası yemeği her durumda yerim bol yoğurtlu harika olmuş doğrusu ellerine sağlık
bu yemeği yeşil soğan doğrayrak yapsak nasıl olur acil cevap bekliyorum
enfes görünüyor hemen kalkıp yapacağım :)
Yorum Gönder