24 Mart 2009 Salı

İLKBAHAR ve LİMONLU ÜZÜMLÜ KEK


Nihayet ilkbahar kendini biraz da olsa hissettirmeye başladı..Biz büyükler kadar çocuklarda kış boyu evde olmaktan çok sıkıldılar gerçi biz bu kış ne zaman güneş görsek kısa bir sürede olsa kendimizi kızımla dışarıya attık.Arkadaşım esinde benden kış boyunca "yaz gelsiiiinnn artık " namelerini duydukça çayımızı alıp sitemizin çardağında aldık soluğu..İlkbahar ikbahar ilkbaharrr işte geliyor az kaldı :) bu güzel güneşli günlerde çayınızı demleyip yanına bir dilim limonlu üzümlü kek alıp balkonunuzda baharı izlemeye ne dersiniz .. İşte kekimizin tarifi..


MALZEMELER
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 adet limon suyu ve rendesi
1 paket kabartma tozu ve vanilya
1 su bardağı kuru üzüm (yıkayıp una bulayın)
Aldığı kadar un

HAZIRLANIŞI

Önce yumurta ve şekeri çırpın. Daha sonra süt ve sıvıyağı ekleyin yeniden çırpın.Limon suyunu,kabuğunu,kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip çırpın.Unu yavaş yavaş ekleyin.Kek hamuru kıvamına geldikden sonra una bulanmış üzümleri ekleyin ve kaşıkla karıştırın.Kek kalıbınızı yağlayın ve kek harcını boşaltın.180 derecedeki önceden ısıtılmış fırında pişirin..

1 yorum:

Papatya Prenses dedi ki...

Yaşasın ilk bahar!En sevdiğim mevsim:)

Kek de tam baharlık olmuş:) Ellerine sağlık canımm..