MALZEMELER
4 adet kabak
1 adet soğan
Kıyma
(az veya bol kıymalı olabilir biz az kıymalı seviyoruz)
2 çay bardağı kadar pirinç
2 adet domates rendesi
1 tatlı kaşığı salça , zeytinyağ
dereotu,tuz ,nane (arzuya göre diğer baharatlar)
HAZIRLANIŞI
Soğanı rendeleyin.Üzerine salça hariç diğer tüm malzemeleri ekleyip güzelce karıştırın ve kabakları delmeden oyun.Hazırladığınız harcı kabaklara eşit şekilde doldurun.Tencereye dik bir şekilde yerleştirin.Diğer bir tarafta salçaya biraz sıcak su ve zeytinyağ ilave edip salçayı iyice ezin ve dolmaların kenarından tenceye boşaltın.Dolmanın suyu kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve kabaklar yumuşayıp kıymalar pişince ocaktan alın ve yoğurt ile servis yapın.
Afiyet olsun
1 yorum:
kabak almiştım yarın hemen yapıcam ellerine sağlık FATO
Yorum Gönder