18 Mart 2009 Çarşamba

BEŞAMEL SOSLU MANTAR SOTE


MALZEMELER
1 kutu kültür mantarı
1 adet kuru soğan
2 adet sivri yeşil biber
3 adet domates rendesi(ben yazın yaptığım dometes suyunu kullandım)
Tuz ve dilediğiniz baharatlar (kekik,karabiber kırmızı acı pul biber)

Beşamel Sosu İçin ;
1 yemek kaşığı tereyağ
Çok az sıvıyağ
3 kaşık un ve süt
Üzerine kaşar peynir rendesi

HAZIRLANIŞI
Tencereye çok az sıvıyağ koyup rendelediğiniz soğanı ve küçük halkalar halinde kestiğiniz biberleri ilave edin ve biraz kavurun.Üzerlerine iyice yıkadığınız ve doğradığınız(çok küçük doğramayın) mantarları da ilave edin ve harlı ateşte biraz pişirin.Daha sonra domates rendesini tuzunu ve baharatlarınıda ilave edip kısık ateşte kendi suyu ile pişirin.Suyunu çekince altını kapatıp borcama dökün.Üzerine yukarıdaki malzemelerle hazırladığınız beşamel sosunu dökün ve rendelediğiniz kaşarları serpin.200 derecedeki fırına verin ve kaşarlar eriyip kızarınca alın.

1 yorum:

Greyishblue dedi ki...

Bu akşam mantar yapmak istiyordum, tarifinizi yapacağım. Çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık.