23 Mart 2009 Pazartesi

SÖĞÜŞ TAVUK (HAŞLAMA)


Özellikle soğuk kış aylarında severek yediğim ve sık yaptığım bir yemektir.Doktorlar da tavuk suyunun gribe iyi geldiğini söylüyorlar..Tavuk suyunu çorba yapmadan içine limon sıkıp içebilirim :) Bu yemeği dana eti olarakda yapabilirsiniz çok lezzetli oluyor umarım beğenirsiniz.. afiyetler olsun !

MALZEMELER
6 adet tavuk baget yada 1 bütün tavuk
1 adet orta boy soğan yada bir kaç tane arpacık soğan
2 adet orta boy patates
1 adet havuç
4-5 adet tane karabiber
bir kaç dal maydanoz ,tuz
çok az zeytin yağ
Arzuya göre limon

HAZIRLANIŞI
Bagetleri iyice yıkayıp içi su dolu büyükçe bir tenceye alın ve ocakda biraz kaynatın.Üzerinde biriken köpükleri ara ara temizleyin.Daha sonra soyup halka olarak doğradığınız havucu ve dörde böldüğünüz patatesi içine atın.Soğanı soyup lezzet katması için bütün olarak atın.Tane karabiberleri ve tuzunu ilave edin.Tavuk ve sebzeler piştikten sonra ocağın altını kapatın ve doğradığınız maydanozları ilave edin üzerine biraz zeytinyağ gezdirin..Ilık olarak servis edin ve isterseniz üzerine birkaç damla limon damlatın..

3 yorum:

Papatya Prenses dedi ki...

tam bana gör bir yemek buu:)
bayılırım,ellerine sağlık canım..

gurbetteyim dedi ki...

İFTARDA YİYEBİLECEĞİMİZ, GÜZEL BİR YEMEK TARİFİ

GURBETDEYAZMAK dedi ki...

tavuk yemeklerini severim.ramazan ayında daha da severim. okuyanlara iyi iftarlar dilerim.