7 Mayıs 2007 Pazartesi

PASKALYA ÇÖREĞİ

MALZEMELER
4 çay bardağı süt
1 paket yaş maya
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı tozşeker
Yarım çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı mahlep tozu
Aldığı kadar un

HAZIRLANIŞI
Maya 4 çay bardağı oda ısısındaki süt ile birlikte eritilir.
Üzerine sıvıyağ,şeker,tuz ve mahlep tozu ilave edilir.Un elenerek eklenir ve
ele yapışmayacak bir hamur elde edilir.Üzerine bir bez örtülürek
sıcak bir yerde mayalanmaya bırakılır(yaklaşık 1 saat).Mayalandıkdan
sonra hamur eşit olarak 3 parçaya ayrılır (resim1).Bu 3 parça kendi
aralarında yeniden 3 eşit parçaya bölünür(resim2).Daha sonra (resim3)
de görüldüğü gibi elimizle şekil verilir ve saç örgüsü şeklinde örülür.(resim4)
Saç örgüsü gibi örülen hamurlar tepsiye alınır(resim5) Daha sonra tepside biraz daha kabarmaları beklenir.(resim6).Kabaran hamurların üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir.(dilerseniz file fındık olabilir.) 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir.Dilimlenip servis yapılır.

Afiyet olsun
özlem


0 yorum: