1 Mayıs 2007 Salı

MAKLUBE

Bu pilavı ilk kez 5 sene önce yemiştim ve bayılıyorummmmm..
Bende eşimin annesi Fatma Annemden..Onun kadar profesyonelce olmasada kendimce yapıyorum mutlaka deneyin parmaklarınızı yersiniz benden söylemesi...

MALZEMELER
300 gr kuşbaşı dana eti
3 adet patlıcan
2 su bardağı pirinç
1 orta boy domates
2 çay kaşığı (dolu dolu) yenibahar
tuz

HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık
Öncelikle sıcak ve biraz tuz eklenmiş suda pirinçlerimizi yarım saat bekletelim.

Kuşbaşı doğranan dana etlerimizi düdüklü tencerede yaklaşık olarak 45 dk.
kadar pişirelim.(pişdikten sonra suyunu dökmeyin)

Patlıcanlarımızı alacalı ve küp küp doğrayalım biraz tuz eklenmiş suda 10 dk.
kadar beklettikden sonra kızgın yağda kızartalım ve bir tabağa alalım.

Domatesimizi rendeleyelim yada çok küçük kuşbaşı şeklinde doğrayalım.
Tencereye biraz yağ koyup domatesleri burada biraz çevirelim (RESİM 1)
ve bir tabağa alalım.

Bir tencereye biraz yağ koyalım ve içine sıcak suda beklettiğimiz ve
yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri koyalım.Biraz kavuralım ve içine
yenibaharı ve damak tadımıza göre tuzu koyalım 2-3 dk. kavuralım
(RESİM 2)ve bir tabağa alalım.

Pilavın hazırlanışı
Bir teflon pilav tenceresine biraz yağ koyalım ve kavurduğımuz domatesleri üzerine eşit olarak serelim.Üzerine pişirdiğimiz etleri dizelim (RESİM 3)

Onun üzerine de kızartmış olduğumuz patlıcanları eşit olarak dizelim (RESİM4)























Patlıcanlarımızın üzerine kavurduğumuz pirinci ilave edilim ve tencereyi bütünüyle kaplayalım ve hafifçe bastırıp düzeltelim.(RESİM5) En son ayırdığımız et suyunu pirinçlerin üzerini kaplayacak şekilde dökelim yaklaşık olarak 2,5 su bardağı oluyor ben göz kararı koydum(RESİM 6)

Tenceremizin kapağını kapatıp önce 1-2 dk. harlı bir ateşde daha sonra suyunu çekene dek kısık ateşde pişirelim.Pişdikten sonra kapağımızın altına bir havlu kağıt koyup pilavımızı demlenmeye bırakalım ve soğuduktan sonra ters çevirip servis yapalım.

Afiyet olsun
özlem




0 yorum: