26 Mayıs 2007 Cumartesi

TAVUK ŞİŞ ve URFADAN GÖRÜNTÜLERE DEVAM...


MALZEMELER
2 adet tavuk göğüs eti
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Tahta şişler

HAZIRLANIŞI
Tavuk göğüs etlerini kare kare doğrayın. Zeytinyağına bulayıp çok az tuz serpin.Şişlere geçirin ve yaklaşık 220 derecedeki fırında pişene kadar kızartın.

Afiyet olsun
BALIKLI GÖL...
Balıklı gölde ağaçlar ve kuşların o güzel sesleri eşliğinde urfa kebap yemeden gitmek olmazdı..

Yemeğimizi yedik eee şöyle bi çarşıları dolaşma zamanı...

BAKIRCILAR ÇARŞISI...
Urfa denince akla gelen ilk şeylerden biri olan pul biber için oluşturulan
İsotçu Çarşısı'nın yanı sıra, neredeyse her meslek dalı için bir çarşı var şehirde.Bıçakçı, keçeci, kürkçü, çadırcı, kazancı, pamukçu ve koltukçu çarşıları bunlardan bazıları. Ama tüm bu çarşılar içinde en özel yere sahip olan bence Bakırcılar Çarşısı...

Bu çarşıdan çıkmak istemedim ustaların bakıra vuruş sesleri ellerinden çıkan harika eserler...

İşte bir bakır ustası beni kırmayıp fotoğraf çekmek istememi geri çevirmedi ona çok teşekkür ediyorumm...
Bakırcılar çarşısından aldığım elişi bakır bir sahan...

KISA BİR MOLA ve KÜNEFE
Urfaya gelipde künefenin tadına bakmadan olurmu..

Kaldığımız yerden devam...

TARİHİ URFA ÇARŞISI...

Onlarca farklı mesleğin icra edildiği ve sayısız ürünün satıldığı tarihi kapalı çarşı Urfa'nın alışveriş merkezi sanki...

0 yorum: