MALZEMELER
1 kg derisi çıkartılmış tavuk baget
Yarım kutu kültür mantarı
1 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 adet domates(küp küp doğranmış)
1 yemek kaşığı zeytinyağ
karabiber,kekik,kimyon(ve arzu ettiğiniz diğer tüm baharatlar)
HAZIRLANIŞI
Bagetleri güzelce yıkadım ve suyunu süzdüm.Derince bir kabın içerisine soğanı küçük küpler şeklinde doğradım.Zeytinyağ,salça,domates ve baharatları ekledim karıştıdım.Bagetleri tek tek alıp elimle bu harcı yedirdim.Tüm bagetleri bitirdikten sonra kabın üzerini streç filmle kapattım ve yaklaşık olarak 4-5 saat buzdolabında beklettim.Dinlendirdikten sonra bu karışımın üzerine mantarları doğradım ve 10 dk. kadarda bu şekilde beklettim.Fırın poşetine tüm malzemeyi doldurdum ve birkaç yerinden kürdan yardımıyla deldim.200 derecedeki fırına verdim ve nar gibi kızarttım :)
Afiyet olsun
9 yorum:
Selam canım.
Ellerine sağlık. Tavuk çok güzel görünüyor.
Öpüyorum canım.
Sevgiler...
slm canım kaç gündür çalıştığım yeni buluşum nihayet sonuç verdi.. yepyeni tarifimle seni bloğumda bekliyorum..sevgiler.. sevil altunel
ne kadar kolay ve güzel bir tarif,ellerine sağlık..bu akşam bunu mu yapsam..selamlar..
Merhaba özlem yemek harika görünüyor ellerine sağlık sevgiler selamlar.
Eline sağlık canım...Blogspota hoşgeldin,hayırlı olsun :)
Selam ve sevgiler.....
Ellerine sağlık yemek nefis görünüyor.
canım yeni yerin hayırlı olsun arkadaşım...sevgiyle kal...
mrb özlemciğim yeni blogun hayırlı olsun bende nerdeki acaba diye düşünüyordum inan..sende gelmiyorsun artık...neyse artık bol bol görüşürüz sevgiler..
www.sencansen.blogcu.com
Çok güzel bir hafta sonu diliyorum.
Sevgiler…
Yorum Gönder