13 Mart 2009 Cuma

YENİDEN YEPYENİ TARİFLERLE MERHABA ve UN HELVASI



"Çok uzun zaman oldu sayfama uğramayalı..Sizlerden uzun bir süre ayrı kaldık.Aslında bu zorunlu bir ayrılk değildi.Sanırım biraz sıkılmıştım ve ara vermek istedim.Ama eksilikğini hissettim değil ve yeniden buradayım :) sizlerle yepyeni tariflerle birlikteyim..Beni yorumlarımla yanlız bırakmayan ve beni merak eden herkeze sonsuz teşekkürler.."

Aşağıda arkadaşımın kızı dila için yaptığım un helvasının tarifini veriyorum umarım dener ve beğenirsiniz..

UN HELVASI
Malzemeler
2 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
50 gr kadar tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı
Öncelikle tencerede şeker ve suyu kaynatın (şekerin erimesi yeterli olacaktır)
Daha sonra teflon bir tencereye sıvı yağ ve tereyağı koyup ısıtın üzerine unu ilave edip kavurmaya başlayın.Ben tam olarak 30dk. kısık ateşte kavurdum.Unun rengi döndükten sonra hazırladığımız şekerli suyu azar azar ilave edip hızlı bir şekilde karıştırın.Un şerbetini çekene kadar ateşten almayın daha sonra altını kapatıp üzerine kağıt havlu serip demlenmeye bırakın.Şekil verip ılık servis yapın.


Afiyet olsun...

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Özlem'cim ellerine sağlık , yine döktürmüşsün canımcımm...

Adsız dedi ki...

özicim ellerine sağlık ama bunlara burdan değil canlı bakmak ve yemek isterim FATO

Adsız dedi ki...

canim sukur kavustuk desene valla neydi bu bole ya ozlemisim he adini yasattin bize vala :) ellerin dert gormesin canimmmmmm hosgeldin gtme bidaha :D

PAPATYA PRENSES dedi ki...

ooo aman efendim kimler gelmiş:) hoş gelmiş..

helvalar çok sevimli görünüyor:) ellerine saglık..