2 Haziran 2007 Cumartesi

EBRU KEK

MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı mahlep tozu
1 çay bardağı kuru üzüm
Aldığı kadar un (ben yarısını nişasta kullandım)

HAZIRLANIŞI
Önce yumurta ve şekeri bembeyaz olana kadar çırpın. Daha sonra teker teker süt ve sıvıyağı ekleyin yeniden çırpın.Malep tozunu ekleyin.Kabartma tozu,vanilya ve unu eleyerek ekleyin.Kek kalıbınızı yağlayın ve harcın yarısından fazlasını kalıba boşaltın.Hamurun üzerine una buladığınız kuru üzümleri serpin.Diğer kalan hamura kakaoyu ekleyin ve çırpın.Üzümlerin üzerini kaplayacak şekilde kakaolu hamuru boşaltın ve bir kürdan yarımı ile değişik şekiller verin.(benim verdiğim şekil ebru sanatındaki şekillere benzediği için bu ismi verdim.) 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin..

Afiyet olsun..





0 yorum: