1 Haziran 2007 Cuma

ETLİ BİBER DOLMASI

MALZEMELER
10-15 adet dolmalık biber
250 gr kıyma
3 çay bardağı kadar pirinç
1 adet domates rendesi (içi için)
1 adet soğan
tuz , nane , karabiber
salça ve zeytinyağ

HAZIRLANIŞI
Dolmalık biberleri ayıklayıp yıkayın.Soğanı rendeleyin.Üzerine diğer tüm malzemeleri ekleyip güzelce karıştırın.Hazırladığınız harcı biberlere eşit şekilde doldurun.Tencereye dik bir şekilde yerleştirin.Üzerine domates kesip kapak olarak kapatın.Diğer bir tarafta 2 yemek kaşığı salçaya biraz sıcak su ve sıvı yağ ilave edip çatalla karıştırıp salçayı eritin.Biberlere gelmeyecek şekilde bu suyu tencereye ilave edip önce harlı ateşte biraz kaynatıp sonra altını kısıp pişirin.

Afiyet olsun
özlem

0 yorum: