5 Haziran 2007 Salı

PATLICANLI BULGUR PİLAVI

MALZEMELER
1 adet orta boy soğan
2 adet domates
1 adet büyük boy patlıcan
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 su bardağı tavuk suyu
sıvıyağ ve tuz

HAZIRLANIŞI
Soğan rendelenir ve sıvıyağda kavrulur üzerine rendelediğimiz domatesler ve küp küp doğrayıp tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanlar atılır ve patlıcanlar pişene dek kaynatılır.Üzerine (ben göz kararı koydum) yaklaşık 2 su bardağı kadar tavuk suyu ilave edilir ve biraz daha kaynatılır daha sonra bulgur ve tuz konur.Suyunu çekene kadar pişirilir.Altını kapadıktan sonra biraz demlenmeye bırakılır sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun...

0 yorum: