7 Haziran 2007 Perşembe

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

MALZEMELER
1 kg süt
7 yemek kaşığı irmik
14 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya

HAZIRLANIŞI
Süt,irmik,şeker,hindistan cevizi ve tarçın sürekli karıştırılarak koyu kıvamlı bir hale gelence kadar ocakta pişirilir kapatmaya yakın vanilya eklenir.Ocak kapatıldıktan sonra ıslatılmış bir kek kalıbına yada borcama tatlı dökülür ve oda ısısına geldikden sonra yaklaşık 3 saat buzdolabında bekletilir.Dolapdan çıkarıldıktan sonra servis tabağına ters çevirilerek üzerine tarçın yada çikolata sosu dökülerek servis yapılır..

0 yorum: