25 Haziran 2007 Pazartesi

FISTIKLI İRMİK HELVASI




  • MALZEMELER
    Yer fıstığı
    2 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker

    HAZIRLANIŞI
    Tereyağı teflon bir tencerede eritelim.Sonra yer fıstıklarını ekleyip biraz kavuralım.Daha sonra irmiği ekleyelim.Tahta kaşıkla irmik altın sarısı bir renk alana kadar kavuralım.Şekeri ve sütü başka bir tencerede şeker eriyene kadar pişirelim.Kavrulan irmik altın sarısı renk aldığında şekerli sütü ilave edelim.Kısık ateşte arada bir karıştırarak pişirelim.Ocağın altını kapattıktan sonra demlenmeye bırakalım. Daha sonra ılık olarak servis yapalım...

    Afiyet olsun...

1 yorum:

oya dedi ki...

slm benılk kez denedım ve cok severım ırmık helvasını oruc oldugun ıcın ıftarda tadına bakacam fakat hıc dakıka yanı pısırme suresını yazmamışınz yemek yapmyı yenı ogrenenler ıcın onemlı bı konu bence tesekkur edrım