20 Mart 2007 Salı

ÇERKEZ TAVUĞU (Sevgili ZUHAL ablacığımın tarifi)



Zuhal abla bu tarifine bayılıyorum.
Paylaşımların için çok teşekkürler...
Yeni tarifler bekliyorum canım..
MALZEMELER
4 adet tavuk göğsü
1 su bardağı kadar suyu süzülmüş yoğurt
3 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı zeytin yağ
1 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)
3-4 diş sarımsak (ağıza gelmeyecek şekilde dövülmüş)
Tuz,Süslemek için kırmızı pul biber ve maydanoz

HAZIRLANIŞI
Öncelikle tavuk göğüsleri suda haşlanır ve minik minik parçalara ayrılır (didilir).

Daha sonra başka bir kapta yoğurt,mayonez,zeytin yağ ve sarımsak özleşene kadar karıştırılır..Bu karışıma ceviz ve tuz eklenir.Yoğurtlu karışım tavukların üzerine dökülür ve karıştırılır.Servis tabağına alınıp süsleyerek servis yapılır...


Afiye olsun
özlem&zuhal

0 yorum: