31 Mart 2007 Cumartesi

ZENCEFİLLİ KEK

BİR DİLİM ALIRMIYDINIZ.....

MALZEMELER
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı nişasta (buğday,mısır farketmez)
1 çay bardağı iri çekilmiş kavrulmuş fındık içi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
(ben 1 su bardağı kadar tam buğday unu ekledim)

HAZIRLANIŞI
Yumurta ve şeker güzelce çırpılır.Yağ,süt eklenir ve çırpılır.Nişasta,zencefil,mahlep,tarçın eklenir.Kavrulmuş fındık içi hariç diğer malzemeler de eklenerek kek hamuru hazırlanır.Kek kalıbı yağlanır.Hamurun yarısı kalıba dökülür.Üzerine fındıklar serpilir ve hamurun kalan yarısı dökülür.(fındıkları tamamen örtecek şekilde) En üstüne biraz tarçın serpilir.170 derecedeki fırında pişirilir...


AFİYET OLSUN
özlem

0 yorum: