23 Mart 2007 Cuma

SODALI BÖREK

Dün akşam misafirlerim vardı.. Bu böreği yaptım herkez çok beğendi..Yapımıda zor değil ve çok lezzetli bir börek denemenizi tavsiye ederim..

MALZEMELER
6 adet yufka
Dilediğiniz kadar böreklik peynir yada lor peyniri
arzuya göre maydanoz (ben kullanmadım)
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta (birisinin sarısını üzerine sürelim)
1 küçük şişe soda
çörek otu

HAZIRLANIŞI
Tepsinin tabanını 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ ile yağlayın.

Süt, yumurta ve sıvı yağı bir kabın içinde güzelce çırpın.

İlk yufkayı tepsinin tabanına kırışık bir şekilde tepsinin tabanını eşit
kapatacak şekilde yerleştirin. Sütlü harç ile bu yufkayı azar azar kaşıkla
ıslayın.İkinci yufkayıda tepsiye yerleştirin. Onunda üzerini sütlü harç ile ıslatın.Peynirin yarısını tepsinin heryerine eşit olacak şekilde yayın.

Daha sonra iki adet yufkayı aralarına sütlü harçtan ıslatarak döşeyin.
Kalan peynirli harcı yufkanın üzerine yayın.Beşinci yufkayıda buruşuk
bir şekilde tepsiye yerleştirin.ve üzerini karışımla ıslayın.En son yufkayı ,
tepsinin ebatlarına göre kenarlarını kesin.Kestiğiniz kenarları tepsiye güzelce yerleştirin. Sütlü harç ile ıslayın.Kesilmiş olan yufkayı en üste düzgünce yerleştirin.

Tepsideki döşenmiş yufkaları istediğiniz boyutlarda kesin.


(Kalan sütlü harç varsa böreğin üzerine dökün.)
Bir şişe sodayı kestiğiniz yerlerden eşit olarak tepsiye dökün.
Buzdolabında en az 3-4 saat bekletin.Dolaptan çıkarınca üzerine
ayırdığınız yumurta sarısını sürüp,çörek otu serpip 180 derece fırında
üzeri kızarana kadar pişirin.





0 yorum: