31 Mart 2007 Cumartesi

TAS KEBABI

ANNECİĞİM' in TARİFİ
MALZEMELER
1 kg dana kuşbaşı et
2 orta boy kuru soğan
2 adet küçük havuç
2 adet sivri biber (ben kullanmadım)
3 kaşık zeytinyağ
1 adet domates (rendelenmiş yada kuşbaşı doğranmış)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz,karabiber,kekik,kimyon,nane
(damak tadınıza göre diğer baharatlar)
3 su bardağı sıcak su

HAZIRLANIŞI
Düdüklü tencerede kuşbaşı etleri annemin değimiyle kara suyu çıkana kadar biraz döndürelim.Daha sonra kara suyunu dökelim.Etlerin üzerine yemeklik doğradığımız soğanları koyalım yağımızı domatesi ve salçaları ilave ederek kavuralım.Üzerine tuzunu baharatlarını ve suyunu ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 45 dk. pişirelim..

Yanınada küp küp doğranmış patates kızartmasıyla servis yapalım..

AFİYET OLSUN
özlem

1 yorum:

merve dedi ki...

ablacım eline sağlık şimdi bu yemeği yapıcam tarifinre bakıyorumm bakalım nasıl yapmışsın diyee