23 Mart 2007 Cuma

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE VE CACIK

MALZEMELER
1 kg taze fasulye
1 büyük boy soğan
2 adet domates
2 yemek kaşığı domates salçası
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
2 adet kesme şeker
su,tuz

HAZIRLANIŞI
Zeytin yağda yemeklik doğradığımız soğanları kavuralım.Daha sonra rendelediğimiz domatesleri ve salçayı ilave edip biraz daha kavuralım.Ayıklayıp güzelce yıkadığımız taze fasulyeleri ekleyelim ve sararıncaya kadar kavuralım.Sarardıkdan sonra suyunu şekerini ve tuzunu ekleyip düdüklü tencerede yaklaşık 1 saat kadar pişirelim.

Yanında güzel bir cacık iyi gider değilmi..??


AFİYET OLSUN
özlem

0 yorum: