MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağ
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı sıcak su yada tavuk suyu tuz (arzuya göre servis esnasında karabiber)
HAZIRLANIŞI
Pirinçler pilavı hazırlamadan yaklaşık yarım saat kadar önce sıcak ve tuzlu suda bekletilir.Daha sonra güzelce beyaz suyu gidene kadar yıkanır.Pilav tenceresinde tereyağ eritilir.Üzerine
yıkanmış süzülmüş pirinçler eklenir.1-2 dk. kadar kavrulur.
Nohutlar ve biraz tuz eklenir.Üzerine 2 bardak sıcak su yada tavuk suyu ilave edilir.Suyu çekene dek pişirilir..
Altı kapatıldıktan sonra tencerenin üzerine havlu kağıt serilir ve demlenmeye bırakılır..
AFİYET OLSUN
ÖZLEM
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağ
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı sıcak su yada tavuk suyu tuz (arzuya göre servis esnasında karabiber)
HAZIRLANIŞI
Pirinçler pilavı hazırlamadan yaklaşık yarım saat kadar önce sıcak ve tuzlu suda bekletilir.Daha sonra güzelce beyaz suyu gidene kadar yıkanır.Pilav tenceresinde tereyağ eritilir.Üzerine
yıkanmış süzülmüş pirinçler eklenir.1-2 dk. kadar kavrulur.
Nohutlar ve biraz tuz eklenir.Üzerine 2 bardak sıcak su yada tavuk suyu ilave edilir.Suyu çekene dek pişirilir..
Altı kapatıldıktan sonra tencerenin üzerine havlu kağıt serilir ve demlenmeye bırakılır..
AFİYET OLSUN
ÖZLEM
0 yorum:
Yorum Gönder