27 Mart 2007 Salı

İSLİM KEBABI


MALZEMELER
köftesi için
500gr kadar az yağlı dana kıyma
1 orta boy soğan
1 yumurta
2-3 dal maydanoz
biraz ekmek içi
tuz,karabiber,kekik (köftede sevdiğiniz tüm baharatlar)

6 adet patlıcan (uzunlarından seçerseniz iyi olur)
3 adet sivri biber , 2 adet domates
kaşar peyniri (arzu edilirse)
Sosu için - 2 çorba kaşığı salça ve su

HAZIRLANIŞI
Yukarıda yazılı olan malzemelerden köfte hazırlanır.Köfteler yağsız teflon tavada kızartılır.Diğer tarafta patlıcanlar alacalı olarak soyulur ve uzunlamasına ince bir şekilde doğranır.15dk. tuzlu suda bekletilir.Patlıcanlar sudan alındıktan sonra havlu kağıt yardımıyla kurulanır ve kızgın yağda kızartılır.Kızarmış olan patlıcanlar üstüste (+) şeklinde gelecek biçimde konur.Patlıcanların tam ortasına kızartmış olduğumuz köftelerden koyup tüm uçları üst üste gelecek şekilde kapatılır. Patlıcanın üzerine halka halka doğradığımız domates konur.Arzu edilirse ince bir dilim kaşar peyniri ve küçük kesilmiş biber konur.Bir kürdan yardımıyla en üsten alta gelecek şekilde sabitleştirilir.Borcam tepsiye dizilir ve salçalı su yapılıp kenarlarından dökerek 20dk. kadar 170 derecedeki fırına verilir.


AFİYET OLSUN
ÖZLEM

0 yorum: