Hem çok pratik hemde çok lezzetli bir tatlı...
MALZEMELER
2 paket petibör bisküvi
Yarım su bardağı ılık süt3 adet ortaboy elmaYarım su bardağı iri çekilmiş ceviz(arzuya göre)3-4 yemek kaşığı tozşeker
1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın1 paket kremşanti + 1 su bardağı soğuk süt
YAPILIŞI
Elmaları soyup, rendeleyin. Tozşekeri ilave edip orta ateşte
suyunu çekene kadar pişirin üzümleri ve tarçını ekleyip soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra cevizi ekleyin.1 poşet kremşantiyi 1 bardak soğuk süt ile çırparak hazırlayın.
Bisküvilerin bir paketini, ılık süte batırarak borcama dizin.
Üzerine krem şantiden ince bir tabaka sürün. Elmalı karışımı eşit olarak yayın.İkinci bisküvi paketini de aynı şekilde süte bandırarak elmalı karışımın üzerine dizin. Kalan kremayı en üste yayın.
Tarçın ve cevizle süsleyip, buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten
sonra servis edebilirsiniz...
AFİYET OLSUN....
19 Mart 2007 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder