12 Mart 2007 Pazartesi

KIYMA SOSLU BULGUR KÖFTESİ

MALZEMELER
500gr ince köftelik bulgur
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
gerektiği kadar su

SOS İÇİN
250 gr kıyma
1 çorba kaşığı salça
yarım çay bardağı sıvı yağ
tuz,karabiber ve kırmızı biber
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak

HAZIRLANMASI
Bulgumuzun içine yumurtayı , unumuzu koyup,azar azar soğuk suyumuzu ekleyerek yoğuruyoruz (hamur gibi) suyumuzu bulgurumuz elimizde toparlanana kadar ,yani şekil alabilecek kıvama gelene kadar iyice yoğuruyoruz.Misket gibi şekil verip ortasına parmak yardımıyla bastıyoruz ve kaynamış suda 10 - 15 dk haşlıyoruz.Yağımızı koyduğumuz tavaya ,kıymamızı koyup biraz kavuruyoruz, salçamızıda koyup kavurma işlemimizi devam ettiriyoruz, en son baharatlarımızı ve tuzumuzuda attıktan sonra sosumuz hazırlanmış oluyor.Bir kasemizde de sarımsaklarımızı ezip, yoğurdumuzu ekliyoruz ve sarımsaklı yoğurt elde ediyoruz. pişirdiğimiz bulgur tanelerimizi servis tabağına alıp,sarımsaklı yoğudumuzu ve kıymalı sosumuzu döküp sıcak servis yapıyoruz...

0 yorum: