MALZEMELER
250gr kıyma
yarım çay bardağı pirinç
1 küçük kuru soğan
tuz , karabiber,
2 yemek kaşığı domates salçası
4 su bardağı su
TERBİYESİ İÇİN
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı dolusu yoğurt
nane
HAZIRLANIŞI
Soğanı rendeleyin.Kıymayı yıkanmış pirinci tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun.Daha sonra küçük küçük toplar yuvarlayıp un serpilmiş bir tepsiye atıp una bulayın.
250gr kıyma
yarım çay bardağı pirinç
1 küçük kuru soğan
tuz , karabiber,
2 yemek kaşığı domates salçası
4 su bardağı su
TERBİYESİ İÇİN
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı dolusu yoğurt
nane
HAZIRLANIŞI
Soğanı rendeleyin.Kıymayı yıkanmış pirinci tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun.Daha sonra küçük küçük toplar yuvarlayıp un serpilmiş bir tepsiye atıp una bulayın.
Bu işlem bittikden sonra tencerede biraz yağ ve salçayı kavuralım.Üzerine 4 subardağı su ekleyip kaynamaya bırakalım.Kaynamış olan suyun içine hazırladığımız topları yavaş yavaş atalım.Biraz karıştıralımki birbirlerine yapışmasınlar.Pişmeye yakın terbiyesini hazırlayalım.Unu ve yoğurdu güzelce çırpalım ve süzgeçten geçirelim topaklanmaması için.Yemeğimize yavaş yavaş terbiyeyi ekleyelim ama bir yandan da karıştıralım.Biraz kaynadıktan sonra başka biryerde biraz yağ ve nane kavurup sulu köftenin üzerine cozlatalım (ben böyle diyorum) Sulu köftemiz servise hazırdır..
AFİYET OLSUN
özlem
AFİYET OLSUN
özlem
0 yorum:
Yorum Gönder