18 Mart 2007 Pazar
ETLİ KURU PATLICAN VE BİBER DOLMASI
1,5 su bardağı pirinç
1,5 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı aci biber salçası
1 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı sumak
3-4 dal maydanoz
3-4 çorba kaşığı z.yağ
2-3 adet limon tuzu
biraz yeni bahar ve tuz (arzuya göre diğer baharatlardan..)
HAZIRLANIŞI
Etleri yukarıdaki resimdeki irilikde doğruyoruz. Soğanı rendeliyoruz ve diğer tüm malzemeleri et dahil olmak üzere ekleyip bir karışım elde ediyoruz.Bu arada büyükçe bir tencerede su kaynatıp kuru patlıcanları bu suya atıyoruz yaklaşık olarak 10 dk. kaynatıp süzüyoruz.(yumuşayacaklar fazla kaynatırsanız parçalanabilir.)Soğuduktan sonra dolmaları doldurup tencerin üzerine bir tabak koyup salçalı suyunuda ilave edip önce harlı daha sonra kısık ateşde pişiriyoruz..
AFİYET OLSUN...
özlem
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder