25 Mart 2007 Pazar

YÖRESEL YEMEKLER (MARDİN) - KAHİYE

KAHİYE TATLISI (mardin)



HAMUR İÇİN
Un,su ve biraz tuz. Kızartmak için sıvı yağ.

İÇ MALZEMESİ
Toz şeker ve ceviz içi



HAZIRLANIŞI
Önce un,su ve birazcık(1 çay kaşığı kadar) tuzla beraber bir hamur elde edelim.Bu hamurdan küçük parçalar alıp yuvarlayalım.







Bu hamurları yaklaşık servis tabağı büyüklüğünde açalım







Açtığımız hamurun ortasına hazırladığımız harçatan bir miktar koyalım.



Daha sonra üst,alt,sağ ve sol kısımlarından katlıyalım.




Elde ettiğimiz hamuru kızgın yada altı ve üstü kızarana kadar kızartalım.

NOT: Bu tatlının harcını dilerseniz tuzsuz peynir ve şekerle karıştırıp yapabilirsiniz.Bir şerbet hazırlayıp hamur kızarınca şerbete batırıp servis yapın.... süper oluyorrrrr....

AFİYET OLSUN
ÖZLEM

0 yorum: