7 Nisan 2007 Cumartesi

BALKABAĞI BÖREĞİ


MALZEMLER
3 yada 4 dilediğiniz kadar yufka
(ben 2 adet yufkadan yaptım kişi sayısına göre)
Yarım su bardağı kadar sıvı yağ

İç malzemesi
3 su bardağı rendelenmiş bal kabağı
1 su bardağı toz şeker(arttırabilirsiniz)
yarım su bardağı ceviz yada fındık içi

HAZIRLANIŞI
Birinci yufka masaya serilir.Üzerine bir kaşık yardımıyla sıvı yağ sürülür.Hazırladığımız iç harcımızın bir kısmı eşit olarak yufkanın içine yayılır.Yufka oklava yardımıyla rulo şeklinde sarılır.Sarıldıktan sonra oklava çıkarılır.Fırın tepsisi yağlanır.Hazırladığımız yufka resimdeki
gibi tepsiye konur.Bu işlem diğer yufkalar içinde uygulanır.
Yufkalar bu şekilde hazırlandıktan sonra üzerine biraz sıvı yağ sürülür ve 170-180 derecedeki fırına verilir.
Fırından çıkmış hali bu şekilde.Nefis bir börek oluyor.Denemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum..

AFİYET OLSUN
ÖZLEM

0 yorum: