19 Nisan 2007 Perşembe

ARNAVUT BÖREĞİ

Veeee işte annem'in o meşhuuurrr ARNAVUT BÖREĞİ...Bir arnavut kızı olarak bu böreği yayınlamadan olmazdı...Annem bizzat elleriyle açtııı.. Ellerin dert görmesin annemmm...

MALZEMELER
1 kilo un (pakette 4 parmak kadar bırakılacak)
2 tatlı kaşığı kadar tuz ve su
Ara katlar için;
1 paket margarin eritilecek
(margarin istemeyenler için sıvı yağ kullanabilirsiniz)
İç Harcı;
1 kilo ıspanak,soğan ikisini güzelce kavurup biraz tuz ekleyin.

HAZIRLANIŞI
Hamuru için gerekli olan malzemeleri karıştırp ele yapışmayacak kıvamında bir hamur elde edilir.Bu hamur 2 eşit parçaya ayrılır.Bu 2 parça hamurda kendi içinde 15 eşit parçaya ayrılır ve elde yuvarlanır.(toplamda 30 adet yuvarlak hamur olacak.)Yuvarladığımız bu hamurlardan 15 tanesi tek tek pasta tabağı ölçüsünde açılır ve üst üste yağlanarak konur.Diğer 15 adet hamurda aynı şekilde yağlanarak hazırlanır.Fırın tepsisi biraz yağlanır ve üst üste hazırladığımız ilk 15 katlık hamur fırın tepsisine göre elde yada oklava yardımıyla açılır ve fırın tepsisine konur.Üzerine hazırladığımız ıspanaklı harç dökülür ve her tarafına eşit şekilde yayılır.Diğer 15 parçalık hamurda fırın tepsisine göre açılarak harcın üzerine konur.En üstüne biraz sıvı yağ gezdirilir ve elimizle yayılır.180 derecedeki fırında pişirilir..

2 yorum:

buse dedi ki...

üüff süper hele benim annem yapınca daha ğüzel oluyoo

Adsız dedi ki...

Bulmayi cok istedigim bir tarifti coook mutluyum hemen deniycem tesekkurlerrr