10 Nisan 2007 Salı

DEREOTLU ve PEYNİRLİ ÇÖREKLER

Bu tarifi canım kuzenim zuhal ablamdan aldım
Canım çok teşekkürler....

MAZLEMELER
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı eritilmiş margarin
2 yumurta (birtanesi içine diğeri üzerine)
100 gr peyaz penir (ufalanmış)
1 paket kabartma tozu
1 demet dereotu (ince ince kıyılmış)
Biraz tuz , çörek otu
Aldığı kadar un

HAZIRLANIŞI
Tüm malzemeler karıştırılarak ele yapışmayacak şekilde bir hamur elde edilir.
Yuvarlak yapılarak yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek çörek otu serpilir ve 180 derecedeki fırına verilir..

Afiyet olsun
özlem

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Ablamın yaptığı tarifin aynısı çok başarılı bir lezzet bu herkese tavsiye ederim.Sizinde ellerinize emeğinize sağlık...