12 Nisan 2007 Perşembe

domates çorbası

MALZEMELER
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
4 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
4 su bardağı et suyu
Dilerseniz biraz çiğ krema yada yarım çay bardağı süt
Tuz ve kaşar peynir rendesi

HAZIRLANIŞI
Domatesler rendelenir ve tel süzgeçten geçirilerek çekirdeklerinden arındırılır.Tencerede unu ve yağı birazcık kavuralım.Daha sonra süzdüğümüz domatesleri ve salçamızı ilave edelim.Biraz daha kavuralım ve et suyumuzu ilave edelim karıştıralım.Biraz kaynadıktan sonra tuzunu ve dilerseniz krema veya süt ekleyip biraz daha kaynatıp altını kapatalım.Ve sıcakken üzerine kaşar peynir rendesi ilave edip servis yapalım..

Afiyet olsun
özlem

0 yorum: