9 Nisan 2007 Pazartesi

HOŞMERİM

Efsaneye göre, hoşmerimi ilk defa pişiren kadın kocasına “Hoş mu erim ?” diye sormuş, buradan da bu yemeğin adı Hoşmerim olarak kalmıştır...

Hoşmerim tatlısını hep merak ederdim hazır evde tuzsuz urfa peyniri varken yapayım dedim..Çok güzel oldu.Bu tarifi http://www.nepisirsem.com/ 'dan aldım..Denemenizi tavsiye ederim..

MALZEMELER
75 gr margarin veya tereyağ
yarım kilo taze tuzsuz peynir veya taze tatlı lor peyniri
2 yemek kaşığı un (dolu dolu)
1 su bardağı toz şeker

HAZIRLANIŞI

Unu hafif ateşte karıştırarak açık pembe renk alıncaya kadar kavurun.Yağı peynir ile karıştırın. Kavurduğunuz una ekleyin.10 dakika karıştırarak pişirin.Toz şekeri ilave edip 5 dakika daha pişirip ateşten alın. Soğuduktan sonra servis yapın.


Afiyet olsun
özlem

0 yorum: