21 Nisan 2007 Cumartesi

SOĞAN SALATASI EŞLİĞİNDE ARNAVUT CİĞERİ

MALZEMELER
1 kg Dana ciğeri
1 su bardağı un
Kızartmak için sıvı yağ
Pul biber , kekik ,tuz

HAZIRLANIŞI
Öncelikle ciğerlerin zarını soyup küp küp doğrayın.Daha sonra bol suyla güzelce yıkayın ve süzülmeye bırakın(hiç suyu kalmayacak).Yağlı kağıt yada temiz bir gazete kağıdına unu dökün.Süzülmüş olan ciğerleri bu una koyun ve heryeri kaplanacak şekilde una bulayın.Daha sonra derin bir kızartma tenceresinde bol yağı iyice kızdırın.Ve kızgın yağa cigerlerin tamamını atın biraz karıştırın.Ve yaklaşık 6-7 dk. kadar kızartın.Ciğerleri servis tabağına alın ve kekik pul biber tuz ile güzelce karıştırın.Yanına küp küp kızartmış olduğunuz patates ve soğan salatası ile servis yapın..


SOĞAN SALATASI
















2 orta boy kırmızı yada beyaz soğanı yarım ay şeklinde ince ince doğrayın ve biraz tuz ekleyip elinizle ovun.İçine kırmızı urfa biberi zeytinyağ,limon ve biraz taze maydanoz (ben kullanmadım)ekleyip güzelce karıştırıp servis yapın..

AFİYET OLSUN
ÖZLEM

0 yorum: