MALZEMELER
1 kg kabak
250 gr kıyma
2,5 çay bardağı kadar pirinç
1 çorba kaşığı salça (içi için)
1 adet soğan
2-3 dal taze dereotu
tuz , nane
HAZIRLANIŞI
Soğanı rendeleyin.Üzerine diğer tüm malzemeleri ekleyip güzelce karıştırın ve kabakları delmeden oyun.Hazırladığınız harcı kabaklara eşit şekilde doldurun.
1 kg kabak
250 gr kıyma
2,5 çay bardağı kadar pirinç
1 çorba kaşığı salça (içi için)
1 adet soğan
2-3 dal taze dereotu
tuz , nane
HAZIRLANIŞI
Soğanı rendeleyin.Üzerine diğer tüm malzemeleri ekleyip güzelce karıştırın ve kabakları delmeden oyun.Hazırladığınız harcı kabaklara eşit şekilde doldurun.
Tencereye dik bir şekilde yerleştirin.Üzerine bir pasta tabağı koyun.Diğer bir tarafta 2 yemek kaşığı salçaya biraz sıcak su ve sıvı yağ ilave edip çatalla karıştırıp salçayı eritin.Pasta tabağının üzerinde kabaklara gelmeyecek şekilde salçalı suyu döküp önce harlı ateşte biraz kaynatıp sonra altını kısıp pişirin..Servis ederken biraz yoğurtla servis edin..
Afiyet olsun
özlem
Afiyet olsun
özlem
0 yorum:
Yorum Gönder