20 Nisan 2007 Cuma

KURU KAYISILI KURABİYELER

MALZEMELER
Yarım paket hafif yumuşamış margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
Yarım çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
Aldığı kadar un
yarım çay bardağı ince kıyılmış fındık

İç Malzemesi
10-15 adet küçük küçük doğranmış kuru kayısı

HAZIRLANIŞI
Margarin,sıvıyağ,yumurta ve pudra şekerini elinizle karıştırın. Kabartma tozu,vanilya ve tarçını ilave edin yoğurun. Azar azar un ilave ederek yumuşak,ele yapışmayan hamur elde edin. İçine 1 çay bardağı ince kıyılmış fındığı ekleyin ve yoğurun.10-15dakika hamuru dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avuç içinde açın, içine doğradığınız kuru kayısılardan koyarak hamuru kapatarak yuvarlayın ve ters çevirerek tepsiye yerleştirin. 180 derecedeki fırında
hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkınca sıcakken üzerine pudraşekeri serpin ve servis yapın...

Afiyet olsun
özlem

0 yorum: