18 Nisan 2007 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

MALZEMELER
2 su bardağı barbunya
2 yemek kaşığı salça
1 büyük boy soğan
1-2 diş sarımsak
4 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı zeytinyağ
2-3 dal taze maydanoz

HAZIRLANIŞI
Barbunyaları akşamdan ılık suyun içine koyup sabaha kadar bu suyun içinde ıslatın.Düdüklü tencerede yemeklik doğradığınızsoğanları zeytinyağda biraz kavurun.Salçayı ilave edin biraz
döndürün daha sonra barbunyaları,suyunu,rendelediğimiz sarımsağıve tuzunuda ilave edip düdüklü tencerenin kapağını kapatın.Düdüğüçalana kadar orta hararetli ateşte,daha sonrasında ise kısık ateşte 40dakika kadar pişirin. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra kapağını açın
ve suyunu kontrol edin. Eğer suyu biraz fazla ise kapağı açık vaziyetteçok az daha kaynatın. Eğer suyu az ise yeterince kaynar su ilave edip 5 dakika kadar daha pişirin.İnce ince doğranmış taze maydonozla süsleyerek servis yapın...

Afiyet olsun
Özlem

0 yorum: