26 Nisan 2007 Perşembe

YAYLA ÇORBASI

MAZLEMELER
1 litre su veya et suyu
1 çay bardağı pirinç
Terbiyesi için;
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz ,kuru nane ve kırmızı pul biber

HAZIRLANIŞI
Tencerenin içine su yada et suyu konur ve kaynamaya bırakılır.Kaynadıktan sonra içine pirinç ilave edilir.Pirinçler pişene kadar kaynatılır.Başka bir yerde un ve yoğurt çırpılarak pürüzsüz bir hale getirilir ve tel süzgeçten geçirilir.Pişmiş olan çorbaya yavaş yavaş karıştırılarak ilave edilir.Biraz daha kaynatılır ve tuzu ilave edilir.Bir yerde yağ, nane,kırmızı biber kızdırılır ve çorbanın üzerine gezdirilir.Sıcak sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun
özlem

0 yorum: