9 Nisan 2007 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA


Bakla bana yemekden çok salata gibi geliyor.. Siz nedersiniz....

MALZEMELER
1/2 kg taze bakla
1 orta boy soğan
yrın çay bardağı kadar zeytinyağ
2 adet kesme şeker , tuz
2-3 dal taze dere otu
yoğurt - arzuya göre 2 diş sarımsak

HAZIRLANIŞI
Baklaları ayıklayıp güzelce yıkayalım ve tencereye koyalım.Yemeklik doğradığımız soğanları üzerine koyalım.Zeytinyağ,tuz,kesme şekeri de ilave edip harlı ateşde biraz çevirelim.Altını kısalım ve baklalar suyunu salıp çekinceye ve yumuşayıncaya kadar pişirelim.Altını kapadıktan sonra üzerine ince ince kıydığımız dereotunu ilave edelim ve soğuduktan sonra üzerine sade yada sarımsaklı yoğurtla servis yapalım..

Afiyet olsun
özlem

0 yorum: