22 Nisan 2007 Pazar

KREP

MALZEMELER
2,5 çayfincanı un
2 su bardağı süt
2 yumurta1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1/2 paketkabartma tozu
2 corba kaşıgı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
Unu ve kabartma tozunu derin bir kaba koyun,yumurtaları kırın.Yagı tuzu şekeri sütü yavaş yavaş ekleyin ve mikserle çırpın.Hamurun topaklı olmaması gerekir. Krepleri hazırlamadan önce hamurunuzu buzdolabında en az 2 saat bekletin.Krep tavasında çok az yağ ile tavayı yağlayın ve yağı kızdırın.Sonra bir kepçe hamuru tavaya boşaltın.Hamurun bir ucundan spatula ile kaldırıp pişip pişmediğine bakabilirsiniz.Pişmeyen tarafı spatula ile çevirin.Diğer tarafta pişince servise hazırdır.

Nutella,çikolata sosu,reçel,peynir v.s. ile servis yapabilirsiniz..

AFİYET OLSUN
ÖZLEM

0 yorum: