MALZEMELER
1 kg kültür mantarı
biraz yağ ve tuz
HAZIRLANIŞI
Mantarları içinde su,un ve biraz sirke dolu bir kaba atıp çalkalayalım.
(bende bu yöntemi yeni öğrendim mantarlar bembeyaz oluyorlar.daha önce kabuklarını soyardım artık soymuyorum) Daha sonra güzelce yıkıyalım.Ve dilediğimiz boyda doğruyalım.Tencereye mantarları koyalım suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim.Suyunu çektikden sonra 3-4 yemek kaşığı dolusu sıvı yağ ve biraz tuz ekelim.Kavrulmaya bırakalım.Arada karıştırmayı unutmayın.Kavrulmaya döndükten sonra 3-4 dk kadar harlı ateşde pişirip altını kapatalım..Servise hazır..
AFİYET OLSUN
ÖZLEM
8 Nisan 2007 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder